Hai să ne căsătorim cu Venus retrogradă !

Cam asta ar fi spus Oana Roman dacă ar fi avut cunoștiinte de astrologie sau dacă ar fi consultat un astrolog înainte de a lua o astfel de hotărâre.

Astăzi, toate canalele de știri au fost asediate de știrea că Oana Roman s-a căsătorit civil cu tatăl viitorului ei copil.

O căsătorie este o chestiune măreață și serioasă deopotrivă. Prin urmare, mi-ar place să văd, că din perspectivă astrologică, lucrurile se întâmplă asemenea : măreț și serios.

Oana Roman - casatorie

Pe lângă Venus în mers retrograd, ziua și ora pe care soții le-au ales pentru a spune “Da” în fața ofițerului de stare civilă aduc elemente noi care mă fac să cred că această căsătorie va avea unele probleme undeva în viitor. Și nu pentru că soțul este cu unsprezece primăveri mai tânăr și nici pentru că Oana nu are o siluetă filiformă, asa cum se comenteaza in presa tabloidă, ci pur și simplu pentru că harta momentului căsătoriei este una extrem de dificilă.

Am ridicat harta pentru ora 16:25 pm, căsătoria având loc undeva între 16:20 și 16:30 pm. La o primă privire observ că nu există aproape nici un element pozitiv pe care aș putea să îl evidențiez.

Venus este în mers retrograd – acesta este cel dintâi element negativ. O căsătorie care se vrea a fi fericită nu se oficiază cu Venus retrogradă. Vivian Robson scrie în celebra Electional Astrology, că Venus, ca semnificatoare principală a căsătoriei trebuie întărită pentru că nicio căsătorie nu poate fi bună dacă Venus este slăbită sau afectată prin aspecte, semn și poziția în casă – Venus nu trebuie să fie cadentă, combustă, retrogradă, în cădere, în detriment, sau afectată de malefice.

Aflată la mai puțin de cinci grade de Descendent, Venus poate fi interpretată ca angulară, prin urmare poziția sa vulnerabilă este accentuată. Apoi, Venus deabia s-a despărțit de o cuadratură cu Marte, aflat și el angular în casa a IV-a, în plus, Marte și Venus sunt participante într-o cruce cardinală împreună cu Luna, Jupiter și Uranus. Teribil !!

Luna, a doua semnificatoare a căsătoriei, se află din toate punctele de vedere într-o poziție extrem de nefericită. Este în semnul Racului ( Vivian Robson – Luna în Rac este rea pentru căsătorie cu excepția căsătoriei unei văduve), se află pe Ascendent și tocmai s-a separat de o cuadratură cu Marte. Următorul aspect la care Luna aplică este un trigon cu cealaltă malefică, Saturn.

Iar că atmosfera dramatică a hărții să fie întregită, Luna urmează să facă opoziție la Soare – momentul de Luna Plină.

Advertisements

Leave a replay

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s