Energie şi schimbări pe tonuri confuze. Astrele săptămâna aceasta

Vedeta următoarelor patru săptămâni este Berbecul (semn solar și ascendent), Soarele tranzitând semnul acestuia până la ingresul în Taur în ziua de 20 aprilie. Soarele în Berbec acționează ca un trigger pentru crucea formată pe semne cardinale unde actori sunt Pluton, Uranus, Jupiter și Marte aflat în mișcare aparent retrogradă.

BerbecToți cei care au planete și/sau axe la gradele 9-15 Berbec, Rac, Balanță și Capricorn vor simți efectul acestei configurații din plin. Lucrurile pot lua o întorsătură neașteptată, pot ieși la lumină orgolii, frustrări, ne putem aștepta la reacții violente (verbale sau fizice), totul pe fondul unei comunicări deficitare și confuze datorate conjuncției lui Mercur, emisarul comunicării, cu planeta Neptun.

Cuvintele cheie ale acestei săptămâni dar și ale întregii primăveri sunt : energie, agitație, neliniște, revoltă, schimbare.

Activă de săptămâna trecută, conjuncția Mercur-Neptun, încă mai poate provoca neînțelegeri și confuzie în sensul că, participanții la dialog fie nu își fac înțelese coerent enunțurile, fie înțeleg eronat ceea ce li se comunică. Mercur este slăbit în semnul Peștilor iar conjuncția cu Neptun accentuează această slăbiciune. Vor fi însă avantajați cei care desfășoară activități în sfera artistică pentru că le este stimulată imaginația și pot primi un plus de inspirație. Este preferabil ca în această săptămâna să nu fie încheiate înțelegeri, contracte scrise, riscul de a omite o clauză sau o informație importantă este ridicat. În schimb, Mercur se află toată săptămâna într-un aspect pozitiv cu Jupiter aducând un interes către studiu dar și o perspectivă pozitivă, optimistă asupra lucrurilor. Acest aspect poate fi folositor mai cu seamă semnelor de apă, Pești, Rac și Scorpion.

Venus, cea care se îngrijește de dragostea și finanțele noastre, este în semnul nonconformist al Vărsătorului, stimulând prietenia și ideile inovatoare dar primește un aspect de cuadratură de la Saturn în Scorpion. Prietenia, dragostea dar și banii pot suferi anumite limitări în această săptămână, în special miercuri și joi când Luna se alătură planetei Venus, iar influența este mai mare pentru semnele fixe – Taur, Leu, Scorpion și Vărsător.

Săptămâna debutează pe un ton serios cu Luna în scădere aflată în semnul Capricornului aplicând la o conjuncție cu Pluton și activând împreună cu Soarele din Berbec acum deja celebra cruce cardinală. Este momentul de a finaliza proiecte începute anterior iar presiunea unui deadline care se apropie cu repeziciune poate aduce un stres suplimentar celor implicați. Miercuri și joi când Luna în Vărsător este în conjuncție cu Venus și aplică la Uranus, ar fi bine să nu recurgem la acțiuni pripite. Vineri și sâmbătă cu Luna în semnul Peștilor, marcând punctul maxim al săptămânii în privința confuziei în comunicare, sunt zile perfecte pentru a ne preocupa de latura frumoasă a vieții cum ar fi activitățile creative și de divertisment mai ales că Venus perfectează trigonul cu Marte din Balanță insuflând dorință și pasiune în ceea ce facem. Săptămâna se încheie cu momentul de Luna nouă în Berbec, un moment foarte bun pentru a ne gândi cum putem concretiza o dorință, un ideal, un proiect in săptamânile care urmeaza.

Sezonul Berbecului se anunță a fi unul deosebit de energic, zgomotos și palpitant. Să ne agităm cu răbdare, așadar!

Advertisements

Leave a replay

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s