Luna in harta natală. De Mother`s Day.

În fiecare an în Statele Unite, în cea de-a doua duminică a lunii mai, se celebrează Ziua Mamei, sărbătoarea fiind un omagiu adus mamei, relației mamă-copil, într-un singur cuvânt: maternității.
Mother`s Day – Ziua Mamei este o sărbătoare relativ tânără, datând din 1914, povestea completă o găsiți aici.

myrosesSărbătoarea a devenit populară și în afara Statelor Unite iar odată cu răspândirea acesteia, s-a dezvoltat și o latură comercială pe care marile lanțuri de magazine americane o exploatează din plin.
În România, Mother`s Day nu a prins așa cum au reușit Valentine`s Day sau Thanksgiving urmată imediat de celebra Black Friday, probabil și datorită faptului că a rămas întipărită în memoria colectivă ca zi de celebrare a mamei (dar și a femeii) ziua de opt martie.
Fie că ați sărbătorit sau nu Mother`s Day, m-am gândit că e un bun prilej de a vorbi despre acest subiect din perspectivă astrologică.

Așadar, ce ne spune harta natală despre relația noastră cu mama?
În mod tradițional, mama este reprezentată de Lună (semn, casă, aspecte) și de casa a IV a. Astrologia modernă a mai făcut un pas și a adăugat celor mai devreme amintite, casa a X a (care în astrologia tradițională îl reprezintă pe tată) și Nodul Nord.
Uneori, în copilăria unui viitor adult rolul matern este asumat de o altă persoană, fie că vorbim despre bunică, o mătușă, sora mai mare sau chiar despre tată. De aceea, mai ales în cadrul unei consultații, este bine să se stabilească cu precizie cine a fost figura maternă în copilăria individului. De exemplu, dacă mama, în absența tatălui, este nevoită să susțină financiar familia, iar bunica, sau un alt membru al familiei, preia rolul mamei, vom interpreta semnificatorul mamei în casa a X a pentru că ea este “capul” familiei iar semnificatorul casei a IV a aparține celui(celei) care a preluat sarcinile mamei.
Într-o hartă natală, aspectul format între Lună și Soare ne oferă indicii despre relația de natură afectivă între mama și tatăl individului la momentul nașterii acestuia. Relația mamei cu tatăl copilului ei are o influență majoră asupra stării emoționale a acesteia și implicit asupra felului în care noul născut își va percepe intuitiv mama. Am observat foarte des că în hărțile natale a doi sau mai mulți frați, aspectele între Lună și Soare sunt diferite, prin urmare, deși frații au aceeași mamă, fiecare o percepe în mod diferit. Mama este unică pentru fiecare dintre ei. Aspectele benefice între Lună și Soare – sextil, trigon – indică o relație armonioasă, în schimb, cuadratura sugerează o anume tensiune în relația părinților. O atenție aparte trebuie acordată conjuncției și opoziției care coincid cu Luna Nouă sau Luna Plină. Nu sunt de neglijat nici aspectele mai puțin folosite – 30 de grade – aspect neutru, 135 de grade – aspect tensionat și inconjunctia – 150 de grade – provocare, ajustare, modificare.
Felul în care copilul își percepe mama este evidențiat de aspectele pe care Luna le face cu planetele transpersonale – Jupiter, Saturn, Uranus și Pluton. Chiar și aspectele pozitive (sextil, trigon) pot arăta anumite dificultăți în relația individului cu mama ori cu persoană care a preluat rolul figurii materne.
În analiza relației mamă – copil, de bun augur este compararea semnelor în care se află Luna. Adesea, mama are cele mai bune intenții față de copilul ei și totuși acesta o percepe ca fiind severă, rigidă ori lipsită de căldură afectivă – sau invers – mama își percepe copilul în total dezacord cu personalitatea ei, făcând comunicarea și atașamentul cu acesta anevoioase. Atunci când semnele Lunii celor doi sunt incompatibile sau se află în relație tensionată ( de ex. Pești-Berbec, Gemeni-Rac, Leu-Scorpion) mama este nevoită să depună un efort suplimentar pentru pentru a asigura nevoile afective ale copilului ei și pentru a dezvolta o relație armonioasă cu acesta.
În concluzie: harta natală a unui nativ conturează personalitatea, direcția și oportunitățile de împlinire a destinului, dar ne oferă și indicii despre familia în care a crescut și reflectă deasemenea relația pe care părinții o aveau când acesta a venit pe lume.

Advertisements

Leave a replay

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s