Du-te soare, vino lună, Sânzienele îmbună,…

Când zânele bune coboară pe pământ de Sărbătoarea Sânzienelor și încing hora în dansul solar al bucuriei, ne aflăm la cumpăna călindarului, cu Soarele aflat în punctul cel mai înalt deasupra orizontului – momentul solstițiului de vară și ingresul Soarelui în semnul Racului.

vara pinkVă invit să citiți despre cum arată tabloul astrologic al verii în care am pășit acum două zile, când Soarele a intrat în semnul cardinal al Racului, în articolul pe care l-am scris pentru cel mai recent număr al revistei Astrele. Mâine sărbătorim Sânzienele și uite așa, trăiesc cu falsa impresie că vara aceasta, deși îndelung așteptată, a sosit pe fugă înghițind hulpav primăvara.

În plan personal, semnele cardinale – Berbec, Rac, Balanță, Capricorn –  au de dus în continuare micile sau marile lupte care întregesc războiul încă neterminat al crucii cardinale activă din primăvară. Dacă rămân statornici planurilor lor și își modelează cumva eventualele accese de agresivitate într-o direcție creativă, dacă își privesc detașat frustrările iar atunci când bat la porți care nu se deschid, găsesc o soluție inedită de a-și urma calea aleasă, undeva în toamnă (în funcție de harta natală, destinul și alegerile fiecăruia) se pot declara marii învingători ai anului 2014.

Aruncând o privire pe harta solstițiului, cutez să spun că politica va încinge spiritele, făcându-ne pe noi, cei de pe margine, să ne întrebăm dacă e doar căldura sufocantă cauza nebuniei la care asistăm, sau e mai este și altceva. Da, mai este: această configurație astrală destul de complicată, crucea cardinală de care scriam în rândurile de mai sus, configurație care ne-a schimbat tuturor planurile într-un anume sector al vieții dar a și modelat atât de abrupt scena socială românească a ultimelor luni.

Solstițiul de vară

Așadar, fie că simțim dezamăgire, nemulțumire, revoltă, frustrare, sau ne aflăm la polul opus, însuflețiți de optimism și determinare, soluția este doar acceptarea schimbării. Pentru că am indoieli că o construcție nouă se poate ridica pe o structură șubredă, învechită.

Advertisements

Leave a replay

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s