Unde e Traian Băsescu?

Traian Băsescu s-a ascuns după scutece și a reușit să-i uimească prin atitudinea sa și pe cei mai frenetici oponenți ai săi. Autism sau cinism? mă întreb.

Băsescu-UdreaPreședintele Băsescu este Scorpion cu Marte în Fecioară în recepție mutuală cu Mercur în Scorpion. Mercur este stăpânul Ascendentului. Toți am văzut că diplomația nu a fost niciodată punctul său forte, iar Președintele a spus mereu ce a considerat că are de spus. Și atunci de ce tace? De ce nu ne arată latura sa umană așa cum ne-a obișnuit: o părere de rău, o încurajare pentru Elena Udrea, o lacrimă poate? De ce nu spune măcar că “justiția să își facă treaba” sau “oricine se bucură de prezumția de nevinovăție”? Să spui că ești fericit în sânul familiei când cel mai credincios om al tău se îndreaptă către eșafod, este ori autism, ori cinism. În niciun caz, curaj și loialitate.

Scorpionul prețuiește loialitatea și este una din puținele trăsături după care își construiește relațiile. Tăcerea Președintelui provoacă rumoare și naște întrebări: în ce relații sunt cei doi acum? oare prietenia lor s-a sfârșit imediat după alegeri? sau poate chiar mai devreme? Vă amintiți declarația halucinantă a Elenei Băsescu din august trecut, când spunea că Elena Udrea se opune strângerii de semnături pentru Cristian Diaconescu? În conflictul celor două, și-a ales Președintele fiica și a mimat susținerea pentru Elena Udrea la prezidențiale ca un ultim dar de adio? sau tocmai pierderea alegerilor a produs ruptura dintre cei doi? Ar fi singura explicație demnă pentru tăcerea Președintelui. Altfel, privesc către un fost Președinte mai cinic și mai puțin curajos decât îl credeam.
Și da, nu credeam să admir vreodată ceva în personalitatea Elenei Udrea. Putem s-o bănuim că-i rea, coruptă, manipulatoare dacă o judecăm de pe margine, dar are curaj Domnule Președinte!

Advertisements

Leave a replay

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s