Cuadratura Uranus-Pluton, eclipsa de Soare şi zborul Germanwings 9525

Maria Friderike RadnerScriam în articolul de săptămâna trecută pentru revista Catchy despre eclipsa de Soare petrecută în ziua de 20 martie la gradul 30 Peşti: Glumind, putem spune că în ceruri se resetează calculatoarele. Este o eclipsă ce vine să definească sau să clarifice un drum de urmat. Cu inspiraţie, pentru că vorbim de Peşti dar şi foarte multă instabilitate: ultimul grad al unui semn zodiacal este întocmai minutului ce precede gongul bătut la miezul nopţii, grăbit, pentru că o nouă oră se arată înaintea ochilor. Peştii îşi propun să ne înveţe că suntem unici dar tributari aceleaşi surse dătătoare de viaţă. Fără seamăn dar înotând în acelaşi ocean al creaţiei, prin urmare cu destine croite asemănător: naştere, viaţă, trecere în nefiinţă. Lipsa aspectelor între momentul eclipsei şi celelalte planete sporeşte şi mai mult nota de instabilitate pe care această super Luna Nouă o poartă. Iar apele mişcătoare în care suntem aruncaţi limitează într-o bună măsură liberul arbitru.

Este ceea ce s-a întâmplat în cazul tragediei în care a fost implicat zborul Germanwings 9525, chiar dacă nu se cunoaşte acum cauza exactă a accidentului: pasagerii zborului 9525 au fost în imposibilitatea de a-şi exprima liberul arbitru. Prinşi într-o pasăre de metal la câteva mii de metri altitudine, au avut doar opţiunea morţii. Tragic pentru aceştia, tragic pentru familiile acestora. Ceea ce nu înseamnă că destinul lor era să moară. Nu cred în zicala populară “aşa a fost scris”. Pur şi simplu, au fost în locul nepotrivit într-un timp nepotrivit. O sumă de decizii exprimate prin liber arbitru i-au mânat către un drum fără ieşire. Vă recomand să vedeţi filmul The Adjustment Bureau, tradus în româneşte Gardienii destinului. De câte ori sunt martora unei catastrofe în care oameni nevinovaţi sfârşesc tragic, îmi amintesc de acest film. Poate fi destinul controlat în întregime? Cu siguranţă, nu. Dar în acelaşi timp, deciziile pe care le luăm ne poartă către poteci deschise şi luminoase sau dimpotrivă, închise şi fără şansă de scăpare. Fără a şti dinainte care-i drumul câştigător.

Am căutat informaţii despre compania aviatică Germanwings şi despre compania mamă, Lufthansa. Suprinzătoare coincidenţe între hărţile celor două şi configuraţiile active pe cer în aceste săptămâni.

Germanwings GmbH cu sediul în Cologne, Germania a fost fondată pe 27 octombrie 2002.

Germanwings GmbHSoarele, 03`50 Scorpion formează un aspect de inconjuctie cu Soarele în tranzit. Ok, este un aspect ce se întâmplă în fiecare an. Dar doar o dată la optsprezece ani, Soarele în tranzit este însoţit de Nodul Sud. Adică anul acesta. Stăpânul Soarelui este Marte, în Balanţă, prins în axa Nodurilor Lunare. Nodurile în tranzit aduc evenimente asupra cărora nu prea poate fi exercitat controlul. Limitarea liberului arbitru. Iar Saturn este în Gemeni, gradul 28`51, în careu cu gradul la care s-a petrecut eclipsa de Soare din 20 martie.

Arunc o privire pe harta progresata şi ce observ:

germanwings progressed Venus în progresii este retrogradă, în conjuncţie cu Soarele din Scorpion şi ambele planete primesc inconjunctia Soarelui în tranzit: aspect clasic de progresii activate de tranzite. Cu Venus purtătoare de ghinion, aş putea spune. Pe lângă detrimentul oferit de Scorpion, se află şi în mişcare retrogradă în progresii. Venus reprezintă în harta unei companii, pe lângă imagine, câştigurile financiare. Cu siguranţă că acest accident va lovi din plin vânzările companiei. Înaintez către Lună: în harta natală Luna este în Rac, în domiciliu, poziţie bună. În progresii, Luna a avansat în Capricorn (nimic spectaculos până aici) iar pe lângă opoziţia, naturală de altfel (se întâmplă la aproximativ treisprezece ani de la naştere) la Luna natală, ambele sunt prinse în careul Uranus-Pluton ce s-a petrecut în 17 martie. Trebuie de ştiut că această cuadratură este încă activă la un orb mai mic de un grad. Prin urmare, generează în continuare efecte.

Să ne uităm către compania ce a înfinţat Germanwings, Lufthansa. Naşterea: 6 ianuarie 1953.

LufthansaLucrurile se complică: Soare în Capricorn 15`50 în opoziţie cu Uranus în Rac 16`31. Recunoaşteţi gradul? La gradul 15 s-a petrecut cuadratura Uranus-Pluton din 17 martie, ceea ce înseamnă că aceasta a activat opoziţia Soare-Uranus formând un careu în T între semnele Capricorn-Berbec-Rac. Mai departe: Mercur 29`51 Săgetător. Sună cunoscut? Este gradul eclipsei de Soare din 20 martie, ceea ce înseamnă că privim către o cuadratură între gradul eclipsei şi Mercur. Saturn în Balanţă este în inconjunctie cu gradul eclipsei iar Luna, cu un orb mai larg dar care poate fi luat în seamă, este în opoziţie cu gradul la care a avut loc eclipsa. Şi ar mai fi de amintit Jupiter în tranzit ce trece exact peste Nodul Sud la gradul 12 Leu. Iată o sumă de aspecte ce par incredibil de ordonat aşezate.

Progresii: e teribil cum se arată harta progresată în lumina celor spuse mai sus.

lufthansa progressedLuna progresată se află la gradul 29 Săgetător, acelaşi grad unde este Mercur, primind şi ea un careu de la gradul eclipsei. Încă un exemplu de progresii activate de tranzite. În plus, Chiron în tranzit peste Soarele progresat.

Harta accidentului: estimarea controlorilor de trafic este că aeronava a pierdut contactul cu radarul în jurul orei 10:41 am ora locală. Suntem în apropierea comunei Prads-Haute-Bléone din Alpii francezi.

Germanwings Flight 9525Ascendent Gemeni la gradul 29, gradul eclipsei de Soare, în careu cu aceasta. Iar Luna într-o poziţie ingrată: în casa a 12-a la ultimele grade din Taur, conjunctă cu Algol, cea mai nefastă stea fixă. Robson ne spune că Luna în conjuncţie cu Algol aduce moarte violentă sau boală necruţătoare. Din păcate, ora exactă a prăbuşirii aeronavei îmi este neclară, flightradar şi autorităţile franceze spun de 10:41 am, Germanwings declară pierderea contactului cu radarul la ora 10:53 am. În acest caz, ascendentul se mută în Rac, la primul grad, cu Luna stăpână, în casa a 12-a şi, cum am spus mai sus, conjunctă cu steaua fixă Algol.

Cât din ce ni se întâmplă este liber arbitru, alegeri bune sau rele, cât este destin sau mâna unei forţe care ne decide soarta? Nu vom şti niciodată.

Chiar niciodată.

You don’t have free will, David. You have the appearance of free will.

……….

Later edit: Dintre toţi pasagerii zborului Germanwings 9525, am găsit doar datele unuia dintre aceştia: Oleg Bryzhak, tenor, născut la 27 octombrie 1960. Triste coincidenţe: Aceeaşi inconjunctie a Soarelui în tranzit (însoţit de Nodul Sud) la Soarele natal. Stăpânul Soarelui, Marte, este în Rac la gradul 15. Acelaşi grad cu cuadratura Uranus-Pluton. Adică opoziţie de la Pluton, careu de la Uranus. Iar Soarele progresat primeşte cuadratura de la gradul eclipsei, 29 Peşti – 29 Săgetător.

Oleg BryzhakLater edit 2: Maria Friderike Radner, nascuta 1 ianuarie 1981, Düsseldorf. Soare, gradul 11 Capricorn. Stapanul Soarelui, Saturn, in careu cu Soarele, gradul 10 Balanta. Ambele planete sunt activate de cuadratura Uranus-Pluton (conjunctie si careu la Soare, careu si opozitie la Saturn). In plus, axa Nodurilor Lunare activeaza asemenea careul natal Soare-Saturn. In progresii, Luna progresata se apropie sau este in conjunctie cu Soarele progresat (nu stiu ora nasterii). Am intalnit des o nastere sau o trecere in nefiinta cand vorbim de conjunctia Soare-Luna in progresii. Desi, in privinta mortii, cel mai adesea e vorba de o moarte in familia nativului. Mai observ Mercur natal la acelasi grad cu Nodurile Lunare. Mercur reprezinta gandirea, comunicarea dar si calatoriile nativului. Iar cand o planeta este la acelasi grad cu axa Nodurilor Lunare, liberul sau arbitru este limitat. Si inca o remarca, Uranus in progresii este activat de gradul eclipsei: 29 Scorpion – 29 Pesti.

Maria Friderike RadnerUpdate 26 martie 2015: Prima informaţie (25 martie) despre data naşterii Mariei Radner era 1 ianuarie 1981. Între timp, avem o nouă dată, 7 mai 1981, dar şi în cazul acesteia, nu este citată o sursă sigură. Născută 7 mai 1981, Düsseldorf. Luna progresată este în opoziţie cu gradul eclipsei. Uranus este activat de gradul eclipsei: 29 Scorpion – 29 Peşti.

Maria Friderike Radner

Advertisements

Leave a replay

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s