Marte în Gemeni 12 mai – 24 iunie 2015

Cuvântul este sabia pe care o mânuieşte cu măiestrie Marte, de azi oaspete în semnul Gemenilor. Stăpânul voinţei şi acţiunii călătoreşte în semnul pe care-l asociem cu mintea şi al cărui patron este Mercur.

Marte în Gemeni 12 mai – 24 iunie 2015Rubens – Mars et Rhea Silvia

Mercur guvernează toate activităţile mentale, inteligenţa, raţiunea, logica, judecata, percepţia şi înţelegerea ideilor, călătoriile scurte dar şi minciuna, frauda şi înşelătoria.

Prin urmare, ce poate face Marte în Gemeni cel mai bine? să vorbească, fireşte. Anume, să acţioneze prin forţa discursului cu dorinţa de a transforma ideile în realitate. Dorinţă spun, pentru că adesea ideile, planurile sale sunt atât de multe, încât împlinirea lor este amânată până devine din ce în ce mai greu posibilă.

Avantajul lui Marte în Gemeni este flexibilitatea. Se adaptează uşor, din mers, iar dacă întâmpină piedici, vede mereu o cale alternativă. Se descurcă, dacă i se închide uşa, bate la geam. Dacă nici pe acolo nu poate intra, încearcă uşa din spate, acoperişul, sau mai simplu, bate la uşa unui vecin.

Anul acesta, Marte e însoţit la drum de însuşi gazda sa, Mercur, ce va începe mersul înapoi de săptămâna viitoare. Multă agitaţie avem să vedem în următoarele săptămâni: multe idei, multe vorbe şi foarte posibil, multe dispute verbale. Putem fi martorii ori protagoniştii unor discuţii efervescente ce foarte uşor se pot transforma în certuri. Mercur în mers retrograd va accentua sămânţa de scandal aruncată nouă tuturor de zeul războiului, Marte. Şi nu trebuie omis că Mercur formează în aceste săptămâni de trei ori câte o cuadratură cu Neptun: Turnul Babel, pur şi simplu! Dezbaterile politice? pe buzele tuturor. Nu vă miraţi să auziţi păreri de la oameni care în general sunt total dezinteresaţi de viaţa politică. Este foarte interesant că scandalul înregistrărilor din PNL a pornit tocmai în aceste zile. Cred că este doar
începutul şi urmează noi dezvăluiri şi noi cuvinte aruncate, între cei ce părea că sunt din aceeaşi tabără.

Marte în Gemeni poate fi un adversar temut mai ales pentru inimile sensibile: supărat, cuvintele sale sunt dure şi rănesc. Se justifică spunând că e sincer, ceea ce este adevărat. Dar e o sinceritate brutală, dureroasă, Marte nu cunoaşte delicateţea.

Marte în Gemeni avantajează logica, iar posibilele lupte la care acesta porneşte nu sunt deloc încărcate emoţional. E bine de amintit că planetele personale în semnul Gemenilor sunt cerebrale. Unii ar spune că nu au inimă. Şi e drept, cel puţin parţial. Niciun alt semn al zodiacului nu reuşeşte mai bine să despartă în două felii total separate gândirea de simţire, mintea de inimă şi argumentul logic de trăirile sufletului.

La ce e bun totuşi Marte în tranzit prin Gemeni: întâi, ieşim din lentoarea (deloc rea, de altfel) cu care aproape ne obişnuisem pe parcursul lui Marte în semnul Taurului. E vremea să acţionăm. Cu tact ar fi ideal, Mercur retrograd poate încâlci destul de mult iţele. Fireşte, nu înseamnă că dacă Mercur e retrograd ar trebui să ne încuiem în casă. Următoarele şase săptămâni sunt prielnice acţiunilor amânate ori deja în lucru. Dacă a existat o stagnare, acum lucrurile pot prinde o viteză aducătoare de succes. Drumuri noi la probleme mai vechi. Mai norocoşi sunt cei care au Mercur retrograd în tema natală, pentru aceştia putem vorbi de un arc de timp foarte productiv. Învăţătura, comunicarea, schimburile comerciale şi comerţul în general sunt avantajate. Să ne amintim că scăderea taxei pe valoare adăugată la alimente se întâmplă de la 1 iunie, cu Mercur şi Marte în Gemeni.

Iar stăpânul acţiunii nu se va odihni absolut deloc în Gemeni. Formează foarte multe aspecte, unele provocatoare, primul fiind opoziţia cu Saturn ce se întâmplă peste două zile.

Dacă vă cunoaşteţi harta natală, observaţi gradele la care se produc aspectele, poate aveţi planete personale în conjuncţie/cuadratură/opoziţie cu acestea. Puteţi lua în calcul un orb de +/-  2 grade şi +/-  2 zile.

15 maiMarte opoziţie Saturn3 Gemeni-3 Săgetător – obstacole şi frână puternică; pusă de nevoie sau impusă; posibile blocaje, dificultăţi, rigiditate, tensiune nervoasă, iritare, nemulţumire; este nevoie de răbdare.

24 maiMarte trigon Nodul Nord, sextil Nodul Sud-9 Gemeni-9 Balanţă-9 Berbec – o decizie luată acum poate modela un proiect pe termen lung; hotărâri pozitive ce influenţează destinul

26 maiMarte cuadratură Neptun – 10 Gemeni-10 Peşti – planuri nerealiste, risipă de energie, dezinformare, speranţe deşarte, acţiuni datorate unui entuziasm iluzoriu

27 mai – Marte conjunct Mercur Retrograd – 11 Gemeni – Evrika! o idee genială poate ajuta în rezolvarea unei chestiuni mai vechi; dar şi vulnerabilitate în dialog, evitaţi disputele

2 iunie – Marte inconjunct Pluton – 16 Gemeni-16 Capricorn – ouchhh!!!! posibile lupte pentru putere, acţiuni fără discernământ, posibile rupturi în parteneriate

6 iunie  – Marte sextil Jupiter – 18 Gemeni-18 Leu – energie fizică constructivă, succes în demersuri

9 iunie – Marte sextil Uranus – 20 Gemeni – 20 Berbec – căi noi la probleme mai vechi, surprize, aventură

12 iunie – Marte cuadratură Chiron – 22 Gemeni-22 Peşti – acţiuni ce pot răni sufleteşte

14 iunie – Marte conjunct Soare – 24 Gemeni – curaj, acţiuni izvorâte din inimă, putere de muncă (avantajaţi bărbaţii)

Fireşte, ca la orice tranzit important, fiecare semn primeşte diferit vibraţia planetei în discuţie.

Acum sunt avantajate semnele de aer (Gemeni, Balanţă, Vărsător) în frunte binenţeles cu Gemenii. Pot fi foarte vocale şi pot avea şi câteva reuşite. Dacă acţionează cu tact.

Semnele de foc (Berbec, Leu, Săgetător) pot câştiga la capitolul curaj, drive, forţă – spus pe româneşte. Şi nu le va lipsi entuziasmul. Tact au nevoie şi acestea.

Semnele de apă nu salută fericite tranzitul lui Marte prin Gemeni. Racii sunt feriţi, dar pot experimenta uşoare şi trecătoare stări de iritare. Scorpionii pot avea câştiguri financiare. Mai rămân Peştii, ce probabil vor avea nevoie de o armură de protecţie în plus, în cazul în care Marte va fi neîndurător cu ei.

Semnele de pământ, asemenea celor de apă, nu sunt acordate la energia pe care o emană Marte în Gemeni. Fecioarele şi Capricornii pot experimenta mici schimbări la serviciu, pe când Taurii pot profita de acest tranzit cu noi posibilităţi de câştiguri băneşti.

Advertisements

Leave a replay

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s