Opoziţia Marte-Saturn, 15 mai 2015

Cum spuneam în articolul de ieri, Marte, proaspăt călător prin semnul Gemenilor, nu se plictiseşte în voiajul făcut acasă la Mercur. Prima “confruntare” o are cu marele profesor Saturn, aspectul exact fiind vineri.

Opoziţia Marte-SaturnAm amintit în articolul de săptămâna aceasta din Revista Catchy că efectul opoziţiei Marte-Saturn poate fi simţit încă de marţi-miercuri, mai cu seamă dacă există planete personale în harta natală la primele grade din semnele de pe crucea mobilă. Aşadar avem în atenţie 2 Gemeni-2 Fecioară-2 Săgetător-2 Peşti  +/- 2 grade.

Opoziţiile se manifestă întotdeauna în interacţiunea cu ceilalţi şi putem fi pe rând în ambele părţi ale baricadei, în cazul de faţă, animaţi fie de energia lui Marte, fie de cea a lui Saturn. Marte doreşte să-şi urmeze pasiunile. În Gemeni, are idei, îşi face planuri şi vrea să pornească la acţiune. Saturn cumpăneşte, are autoritate, priveşte către responsabilităţile asumate, dar e uşor prea lent pentru dorinţele şi forţa emanată de Marte. De unde şi posibile nemulţumiri, conflicte, blocaje, schimburi de cuvinte înţepătoare şi foarte probabil, dureroase.

Rezolvarea ar fi cooperarea. Dialogul. Privirea imaginii de ansamblu.

Se spune că observarea unei trăsături de caracter negative la altul este de fapt privitul către propria slăbiciune. De ce vezi paiul din ochiul fratelui tău, şi bârna din ochiul tău nu o iei în seamă? spune Scriptura. Uneori, analiza propriei personalităţi e un exerciţiu anevoie, fără o oglindă la îndemână. Iată că avem prilejul în aceste zile să ne oglindim în semenii noştri.

Ce cusur ai găsit în celălalt, ce nemulţumiri ţi-a provocat? unde eşti rigid, nehotărât ori dimpotrivă, ai luat sabia să-ţi faci dreptate?

E foarte posibil să priveşti către propriul beteşug.

Ultima oară când Marte şi Saturn s-au întâlnit în semne mobile a fost în 15 ianuarie, la acelaşi grad 2 al semnelor mobile. Cuadratura Marte-Saturn 2 Peşti-2 Săgetător. Marte este uşor pasiv în Peşti, faţă de vigoarea pe care o are în Gemeni. Aşadar, o nemulţumire petrecută la mijlocul lui ianuarie, poate acum avea parte de un al doilea episod. E o şansă de dialog acum, de lămurire şi, ca la toate aspectele provocatoare, e nevoie de mult tact, de multă înţelepciune pentru a găsi o rezolvare satisfăcătoare pentru ambele tabere.

Răbdare. Şi pământul a fost creat în şase zile iar în a şaptea, Dumnezeu s-a odihnit.

Niciun lucru măreţ nu s-a înfăptuit la repezeală.

Advertisements

Leave a replay

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s