Horoscop săptămânal 18 – 24 mai 2015

E mai bine să fi pierdut iubind decât să nu fi iubit deloc!

Luna Nouă în Taur şi prima zi de Mercur staţionar, pregătit de mâine de retrogradare – ce început energic are săptămâna! Vă puteţi pune o dorinţă în aceste zile, doar că Mercur poate amâna ori încetini uşor startul.

Ştim sau nu ce e mai bine pentru noi?

Iată o posibilă întrebare ce se poate naşte azi de Luna Nouă petrecută în Taur. Uneori, binele propus, dorit şi aşteptat nu este binele trebuincios şi implicit primit. De câte ori nu vi s-a întâmplat ca un eşec dureros să deschidă drumul unei reuşite cu totul neaşteptată?

Grijă cu ce vă doriţi. Rugăciunile sunt mereu ascultate deşi, adesea în calea împlinirii acestora sunt întâlniţi şi spini. Ideal ar fi ca dorinţele să nu fie motivate de orgoliu ci de încredere în sine, nu de iubire de galbeni ci de năzuinţa către mulţumire fizică şi sufletească, nu de laurii succesului ce bucură doar ego-ul ci de curajul şi puterea câştigată, ce lasă loc, fără greş, nobleţei şi generozităţii cu care fiinţa umană este dăruită.

Praga-copyright-ingrid-panaitiuCimitirul vechi evreiesc din Praga din cartierul Josefov. Există un obicei aici: oamenii vin la mormântul lui Rabbi Jehuda, aduc cu ei o pietricica de acasă, scriu o dorinţă pe o bucată mică de hârtie şi le aşază la una pietrele funerare. Că dorinţa se împlineşte cu ajutorul lui Rabbi Jehuda, nu pot şti, dar e un exerciţiu drăguţ ce în clipe de deznădejde încarcă inima cu speranţă.

Prislop-copyright-Ingrid-PanaitiuPrislop, locul de odihnă a lui Arsenie Boca. Unul din puţinele locuri din România de unde pleci cu o împăcare stranie în suflet. Mii de oameni aflaţi în suferinţă fizică ori sufletească vin aici să-i ceară viitorului sfânt împlinirea dorinţelor lor, alinarea durerilor, vindecarea beteşugurilor. Mă îndoiesc că părintele vindecă prin puterea sa dar aş putea crede că şi el se roagă la Tatăl pentru nefericiţii care-l strigă.

Spe-ran-ţa. E singurul sentiment ce te ţine-n viaţă.

*******

Despre Luna Nouă de azi, despre Mercur retrograd şi cerul acestei săptămâni, puteţi citi în Revista Catchy 🙂

“Tis better to have loved and lost/ Than never to have loved at all.” ― Alfred Tennyson

Advertisements

Leave a replay

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s