Mercur retrograd 19 mai – 13 iunie 2015

Am scris, pe scurt, în articolul de săptămâna aceasta din Revista Catchy despre mersul îndărăt început de Mercur, marţi 19 mai. Dar am primit multe mesaje de la cititori care îşi doreau să ştie mai mult, uşor speriaţi de lectura unor articole similare, scrise într-o notă pesimistă, în care erau anunţaţi de tragedia Mercur retrograd.

mercur-retrograd-gemeniPeter Paul Rubens – Mercury and Argus

Dragii mei, mersul aparent retrograd al lui Mercur nu este o catastrofă. Înseamnă doar recapitulare. Ca la şcoală, repetăm şi în cele din urmă, învăţăm.

Amânări, piedici şi uneori confuzie sunt posibile, fireşte. Mai ales dacă intervine graba. Dar mă îndoiesc că nu aţi avut parte niciodată de întârzieri sau blocaje în vremea lui Mercur în mers direct.

Mercur retrograd ascute simţurile şi cel puţin până la conjuncţia inferioară pe care o face cu Soarele, acesta acţionează uşor introvert, într-o manieră diferită de cea cu care majoritatea oamenilor sunt obişnuiţi. Să ţinem cont că la conjuncţia inferioară cu Soarele, Mercur este la perigeu, adică la distanţa cea mai mică de Pământ. Prin urmare, gândirea şi implicit vorbirea şi dialogul sunt surprinse de un freamăt, sunt mai intense. Aceasta poate fi cauza poticnirilor ce apar în săptămânile cu Mercur retrograd.

Aşadar, la cererea cititorilor, despre Mercur retrograd, în Revista Catchy.

Enjoy!

Advertisements

Leave a replay

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s